fbpx

Ezt csak néhányan vállalták be a világon : UGRÁS 30 méteres magasságból 10×10-es Airbagba, zuhanás 80 km/órával!

2022. augusztus 2.

Megszokhattátok már, hogy a Hegeshow csapata mindig valami őrültségen töri a fejét: Ez alkalommal egy 30 méteres zuhanást mutatott be...

Megszokhattátok már, hogy a Hegeshow csapata mindig valami őrültségen töri a fejét: Ez alkalommal egy 30 méteres zuhanást mutatott be az elit alakulat egyik tagja, Kaitare Norbert, akinek gyermekkori vágya volt egy ilyen ugrás.

Július 23-án a ceglédi Szabadság tér adott otthont Magyarország első Street Diving eseményének, amely fénypontja a már említett rekordkísérlet volt. Erre az egész világon csupán egy maroknyi ember vállalkozott eddig, ehhez az elképesztő mutatványhoz pedig Tirolból bérelték ki a világ egyik legkomolyabb kaszkadőreszközét, egy 10×10 méteres Airbaget.

Maga a Street Diving európai szinten is egy fiatal sportág, hiszen 2016-ban az amszterdami Urban Sports Week-en debütált, azóta pedig már Világ Bajnokságot is rendeznek belőle. Magyarországon 2022 júliusában a HegeShow rendezte meg az első fordulót próbaképpen, ugyanis jövőre egy komoly sorozat megvalósítása van tervben. A lebonyolítás tekintetében a résztvevőknek 10-15 méteres magasságból kell leugraniuk a 2-3 fordulós versenyek alkalmával. Csupán ennyi idejük és lehetőségük nyílik, hogy legjobb formájukat mutatva, pontosan hajtsák végre trükkjeiket. Ezeken független szakmai zsűri pontozza a kreativitást, méghozzá a nehézséget és az érkezést is figyelembe véve.

Arról, hogy ki nevezhet a versenysorozatba és milyen feltételekkel, arról később egy hosszabb írásban fogunk majd beszámolni.

Érdekesség, hogy a szabadesést  8, illetve 10 méteres magasságból, a közönség soraiból is bárki kipróbálhatja! Ez egy remek alkalom arra, hogy minél többen kimozduljanak a komfortzónájukból és szembe nézzenek a démonjaikkal! A ceglédi Szabadság téren megrendezett eseményre a több száz ember mellett a Faceteam csapata is kilátogatott, akik egy látványos VLOG-ot forgattak és természetesen kipróbálták a szabadesés élményét is.

A program megálmodója és kivitelezője, Hegedűs „Hege” László így értékelte a július 23-i programsorozatot és a rekordkísérletet:

„Bevallom őszintén, hogy nagyon-nagyon izgultam és féltem a 30 méteres ugrástól, mivel itt egy meglehetősen pici figyelmetlenségnek is hatalmas ára lehet… Mivel Kaitare Norberttel már régóta dolgozunk együtt a Hegeshow és az Airstars kapcsán, így tudom, hogy ő mire képes, ezért egy szemernyi kétely nem volt bennem, hogy meg tudja csinálni. Nem mellesleg, olyan mint én, van egy szakmai bakancslistája, amelyen ez a „tétel” is szerepelt. Igaz, hogy a fellépések alkalmával láttam már Norbit 20 méteres magasságból leugrani, de ehhez képest is sok a 30 m-es magasság.

A legnagyobb meglepetésemre Norbi az ugrásnál nem csak simán beledőlt az eszközbe, hanem előre kiugorva tolt egy hátra szaltót is. Ez pedig rendesen tovább emelte az amúgy is veszélyes mutatvány nívóját… Úgy érzem, hogy összességében ezzel az eseménnyel sikerült megmutatnunk, amit szerettünk volna, mégpedig azt, hogy a Street Diving-ban van helye a magyaroknak! Természetesen még van hova fejlődni, de azért jelölünk ki célokat, hogy elérjük őket. Például rövidtávon szeretnék létrehozni egy több fordulóból álló hazai versenysorozatot. Mivel szinte bárhova le tudjuk telepíteni az ehhez szükséges eszközt, így akár önkormányzati vagy céges rendezvényeken is le tudjuk bonyolítani az eseményt, és szállítani azt a bizonyos WOW faktort!”

Kaitare Norbert így összegzett az ugrás után:

„A fejemben nagyon sok éve létezett már egy 30m-es ugrás. Már napokkal a kezdés előtt izgatott voltam, az ugrás reggelén is. De ez egy jóféle drukk volt, mikor várod már, hogy ott legyél és csinálhasd végre. Kíváncsi voltam, mekkorának fogom látni a baget fentről, az egy meghatározó tényező az agynak. Amikor felvittek megmutatni, éreztem, hogy menni fog (az egyetlen aggályom az volt, hogy kicsinek fogom látni vagy érezni a zsákot). Amikor pedig beadtam, nagyon jó érzés fogott el, mert mindenki velem együtt ünnepelte az ugrást. Bevallom, hogy hazafelé már a következő kihíváson agyaltam, 40, 50, 60 méteren… Szóval nem telt be még az űr, amit ennek az ugrásnak a hiánya idézett. Igazából nem volt vele harc, az érkezéseim biztonságosak voltak. Persze, nagyon örülök, hogy ez így sikerült és köszönöm Hegének, aki létrehozta ezt az eseményt. Érzem, hogy ez egy meghatározó állomás volt a még nagyobb ugrások felé!”

Hegeshow AIRSTARS csapata hasonló Street Diving események és fellépések kereten belül  ejti ámulatba a nagyérdeműt. Fellépés szervezéssel kapcsolatosan vedd fel velünk a kapocslatot.